donderdag 10 juli 2014

Polderklassen dag 4


Een dag op de boerderij! Onder leiding van de boerin moesten we boerderijkarweien uitvoeren. De dieren voederen, verzorgen, stallen verschonen, ...
Het belevingsatelier in verband met de oorlog was een schot in de roos. Wij namen deel aan de ‘making of’ van de installatie 'Coming World Remember Me' door 600.000 beeldjes uit klei te boetseren. Daarbij staat elk beeldje voor één van de 600.000 slachtoffers die in België het leven lieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Alle beeldjes worden na het bakken geïdentificeerd door middel van een dog tag, het identificatiesysteem voor frontsoldaten. Op deze dog tag staat een slachtoffernaam uit de digitale ‘Namenlijst’ die door het In Flanders Fields Museum in Ieper wordt samengesteld. Ook de naam van onze kinderen komt op de dog tag: zo herenigen verschillende nationaliteiten en generaties zich in de herdenking.

Onze laatste avond staat in het teken van gezelligheid en samenzijn. Een heerlijke BBQ gevolgd door een quiz avond! Met als verrassing voor de leerlingen: enkele juffen die op bezoek kwamen!
Een geslaagde avond!  
















Geen opmerkingen:

Een reactie posten